Suvo veslo concept2 veslacki ergometar

Veslački ergometar - traži se sprava više

U proteklih godinu dana, tražnja za veslačkim ergometrima je znatno porasla. Popularnost ove sprave rasla je srazmerno pooštravanju mera protiv virusa Corona, posebno u periodima kada su ljudi bili prinuđeni da naprave teretane u kućnoj verziji. Zašto je „hype“ oko veslačkog ergometra toliki, pokušaćemo da demistifikujemo u daljem tekstu.

Internet je doneo nove mogućnosti informisanja, širenje trendova velikom brzinom na ogromnim razdaljinama u svim sferama, pa i u vežbanju. Snimci na profilima sa milionskim pratiocima dodatno čine da se neka vežba ili sprava popularizuje. Veslački ergometar, osim u veslanju, svoje bitno mesto zauzima i u „Crossfit“ treninzima i takmičenjima. Međutim, ova sprava nije popularna samo zato što je viđena na snimcima. Njena efikasnost i kvalitet se pokazuju upotrebom i rezultatima koji se uz pomoć veslanja ostvaruju.

Concept 2 d pm 5

Koji su to glavni benefiti treninga na veslačkom ergometru?

  • Adekvatna zamena za traku ili bicikl – mnogima je dosadilo trčanje na traci ili vožnja bicikla u mestu. Odličan i efikasan kardio trening može biti „izveslan“ umesto istrčan. Uz pomoć veslačkog ergometra sagoreva se veliki broj kalorija, što je značajna prednost svima kojima je cilj da što više kalorija potroše brzo. Još bitnije, veslajući koristite celo telo, dok se na traci za trčanje ili na biciklu pretežno koristi donji deo tela.
  • Zglobovi su rasterećeni – veslački ergometar pruža trening za celo telo, a pritom ne opterećuje zglobove previše. Pošto stepen je otpora podesiv, možete da postavite odgovarajuću težinu treninga i da na taj način imate veću kontrolu nad pokretima.
  • Veslanje aktivira sve grupe mišića – iako na prvi pogled deluje da se veslanjem aktivira samo gornji deo tela, primetićete da profesionalni veslači imaju itekako jake noge. Ova aktivnost pokreće i gornji i donji deo tela i na taj način omogućava sagorevanje većeg broja kalorija uz mogućnost da se telo ravnomerno definiše.
  • Sprava je tiha i ne zauzima mnogo mesta – veoma bitan parametar kada se vežba kod kuće. Veslački ergometri ne proizvode veliku buku i to ih čini dobrim kandidatima za spravu koju možete da koristite u stanu ili kući. Još jedna bitna karakteristika ove sprave je to da je sklopiva. Kada se ne koristi može da bude „presavijena“ na polovini i time zauzima mnogo manje mesta. Moguće ju je postaviti uspravno, pa time još više štedi prostor.
  • Postavljanje izazova – svaki put kada se počne trening na veslačkom ergometru, to je mogućnost za izazov veći. Pre svega dolazi izazov takmičenja sa samim sobom, da se izvesla više nego poslednji put. Osim toga, ekran koji se nalazi na samoj spravi pruža mogućnost uparivanja sa prijateljima i na taj način kroz takmičenje podsticaj za boljim rezultatima.
  Svako ko je bar jednom probao veslački ergometar, sigurno će znati da doda još neki benefit na ovu listu. Bilo da je do popularnosti ergometra ili njene efikasnosti, svakako primećujemo da tražnja za veslačkim ergometrima i ove godine nastavlja svoj rast. Trenutna ponuda je prilično ograničena, ali je nabavka moguća u manjim kontigentima. Naši kupci su u mogućnosti da obezbede svoj primerak Concept2 veslačkog ergometra uz najkraći mogući period čekanja u ovoj situaciji. Bodyline fitnes oprema u svom asortimanu sadrži i skijaški ergometar i biciklistički ergometar Concept2 brenda. Pozivom na broj telefona: 060/6548-705 možete da rezervišete svoj primerak i spremite se za leto uz spravu idealnu za to. Izveslajte kalorije na ovoj sjajnoj spravi i ostvarite odličnu fizičku kondiciju uz njenu pomoć.

  Adresa

  1

  Hrastova br.3
  Subotica

  Radno vreme

  2

  Subota 08:00-13:00

  Telefon

  3

  +381606548705
  +381603648277

  E-mail

  4

  nikola@bodyline024.com

  Adresa

  1

  Hrastova br.3
  Subotica

  Radno vreme

  2

  Subota 08:00-13:00

  Telefon

  3

  +381606548705
  +381603648277

  E-mail

  4

  nikola@bodyline024.com

  Adresa

  1

  Hrastova br.3
  Subotica

  Radno vreme

  2

  Subota 08:00-13:00

  Telefon

  3
  +381 60 6548705
  +381 60 3648277

  E-mail

  4

  nikola@bodyline024.com