Godina 2020. nas je naučila da moramo brzo da se prilagodimo promenama i da naše rutine nekada moraju da se promene iz korena. Jedna od stvari koja se promenila bukvalno preko noći je redovan trening i odlazak u teretanu. Svako se snašao kako je znao i umeo sa rekvizitima koje je imao u datom momentu. A, neko je te navike zadržao i kada se stanje delimično vratilo u normalu.

Ukoliko razmišljate da obnovite opremu za vežbanje kod kuće ili biste da krenete sa tim, ovde je lista osnovnih stvari koje će vam u tome pomoći:

STRUNJAČA – osnovni element treninga bilo da ste u teretani ili u svojoj sobi. Podloga olakšava izvođenje vežbi, ne ležite direktno na podu, a posle se samo smota – i to je to do sledećeg treninga.

BUČICE aerobik, plastične ili metalne bučice, sjajan su rekvizit za trening kod kuće. Uz pomoć bučica mogu da se izvode bukvalno sve vežbe kojima će na taj način biti dodato opterećenje.

LOPTA – obična medicinka, medicinka sa ručkama, pilates lopta, wall ball, obična mekša lopta… Mnogo je varijacija ovog rekvizita sa kojim je vežbanje zabavnije, efikasnije, a ne iziskuje velike troškove. Uz pomoć lopte mogu da se rade razne vrste trbušnjaka, vežbe koordinacije, a naravno i pilates treninzi.

GUMENE TRAKE – kratke, duge, kružne ili sa dva kraja, koju god opciju da odaberete, nećete pogrešiti. Veoma malo mesta zauzimaju, ljudi ih često nose sa sobom na putovanja. Služe bukvalno za sve grupe mišića, pružaju otpor u zavisnosti od njihove debljine i omogućavaju da trening kod kuće uradite kao profesionalci!

RUSKO ZVONO – ili u svom engleskom nazivu – kettlebell. Sjajan rekvizit za vežbanje i izvođenje mnogih vežbi snage. Koristi se često u cross i funkcionalnim treninzima, pa upravo jedan takav možete i kod kuće da napravite sa pravom opremom.

VIJAČA mala mašina za prženje kalorija. Uz preskakanje vijače se sagoreva veliki broj kalorija, izvodi se kardio trening i odlično služi i za razmrdavanje ili zagrevanje pred trening.

BATTLE ROPE sjajna stvar ukoliko ste toliko srećni da možete da radite trening u svom dvorištu. Borbeni konopac definitivno ne treba da izostavite iz svoje kolekcije rekvizita za trening kod kuće. Ovaj rekvizit je sjajan za sagorevanje velikog broja kalorija i telesnih masnoća.

Čak i ako se opremimo ovim rekvizitima, ono bez čega ne možemo da treniramo je dobra volja i motivacija. Stoga, naoružajmo se dobrim raspoloženjem, rekvizitima za trening, pustimo neku dobru muziku i magija počinje! 🙂

Potražite na našoj web prodavnici rekvizite koji vam nedostaju za idealan trening kod kuće.